In dit artikel gaan we kijken naar 7 indrukwekkende modelspoorbanen in binnen en buitenland, ik denk dat je heel wat inspiratie uit deze modelspoorbanen en onderstaande filmpjes kunt halen:

Een aantal van de modelspoorbanen is ook te bezoeken, dus heb je nog een dagje vrij, wellicht is een van onderstaande banen de moeite waard om te bezoeken.

1. Railz Miniworld

Laten we beginnen in eigen land, een van de meest indrukwekkende modelspoorbanen die ook nog eens het hele jaar voor het publiek is open gesteld is Railz Miniworld in Rotterdam, deze modelspoorbaan is een prachtig voorbeeld van een Nederlands landschap. Hieronder een leuke 10 minuten durende video van deze baan:

2. Lijn 42 Troispont – Vielsalm

Een andere modelspoorbaan van eigen bodem is de modulebaan Lijn 42 Troispont – Vielsalm van M.S.C.M. De Pijl, deze baan is een zeer mooie prototype van de lijn 42 in België!

3. Modellbahnschau Odenwald

Helaas geen lange video’s van Modellbahnschau Odenwald, maar op de hun website vindt je meer informatie en foto’s.  Ook deze modelspoorbaan kun je zelf bezoeken, wel een stukje rijden naar Fürth, Duitsland.

4. Schwarzwaldbahn Modellbahn in Hausach

Een beroemde Duitse modelspoorbaan is de Schwarzwaldbahn, die zo als de naam al zegd een prototype is van het grootbedrijf in het Schwarzwald, ook deze modelspoorbaan is open voor publiek.

5. Modelspoorbaan van Martin Stucki

Niet zo indrukwekkend qua scenery, maar wel heel wat meters spoor! De Märklin modelspoorbaan van Martin Stucki

6. Modellbahn Altburg

Nog een mooie Duitse modelspoorbaan die in onderstaande filmpjes ook mooi is vastgelegd: Modellbahn Altburg:

7. Miniatur Wunderland Hamburg

En als afsluiter de 7e modelspoorbaan de onder de meeste van ons wel bekende Miniatuur wereld in Hamburg: of ter wel: Miniatur Wunderland Hamburg

Ik hoop dat de video’s je hebben kunnen inspireren, en wellicht bezoek je binnenkort een van deze banen!

Zelf nog tips van mooie Modelspoorbanen of meer filmpjes van bovenstaande modelspoorbanen ? Laat dan hieronder een reactie achter: