Afgelopen weekend (23 t/m 25 oktober) werd in de jaarbeurs in Utrecht Eurospoor 2015 georganiseerd, en ook dit jaar waren er weer veel indrukwekkende modelspoorbanen uit binnen en buitenland.

Om je een indruk te geven van de aanwezige banen maakte we de volgende foto impressie:

Rail Miniature 25 – Vallee Loue

De Franse modelspoorclub Rail Miniature 25 was met hun Vallee Loue aanwezig. Dit is een modelspoorbaan in H0 die een traject in de buurt van het Franse Besançon begin twintigste eeuw na moet bootsen. Een baan met mooie scenery, treinen en natuurlijk oog voor detail.

Website: http://railminiature25.free.fr/

Rail miniature 25 - Eurospoor 2015

rail miniature 25

Baroniespoor – Van Kolckbaan

Een van de aanwezige banen uit Nederland was de van Kolckbaan van Baroniespoor, deze N-Spoor baan rijd door een landschap dat niet gebaseerd is op een bepaald traject maar doet je denken aan de diverse berggebieden in onder andere Duitsland en Oostenrijk.

Ook technisch gezien is deze baan interessant, doordat er gebruik wordt gemaakt van het DINAMO systeem kunnen er zowel analoge als digitale modeltreinen op de baan rijden. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van koploper waardoor alles via de computer aangestuurd wordt!

Website: www.baroniespoor.nl

Baroniespoor van Kolckbaan

MEC Bregenz

De Oostenrijkse MERC Bregenz was aanwezig met hun modulebaan H0 met de stations Langen am Arlberg, Dalaas en Hintergasse. Op de baan vindt je diverse bruggen die stuk voor stuk indrukwekkend zijn!

Website: www.mecbregenz.at

MEC_Bregenz_eurospoor_2015

MEC_Bregenz_modelspoor_brug_eurospoor_2015

Loch tat

Een N-Spoor modelspoorbaan gebouwd door Adrian Lambourne is Loch Tat, de baan is gebaseerd op de Schotse Hooglanden en bevat zeer mooie scenery elementen.

Loch_tat_eurospoor_2015

MSG Haarlemmermeer

 

Een nieuwe baan van MSG Haarlemmermeer is de modulebaan Bovenkerk – Aalsmeer Oosteinde. Omdat dit een nieuwe baan is, is er nog niet veel te zien behalve wat scenery en de stopplaats Kerkweg in Aalsmeer.

Altijd leuk om een modelspoorbaan die nog in aanbouw is te zien.

Website: msghaarlemmermeer.nl

MSG_Haarlemmermeer_ modulebaan Bovenkerk - Aalsmeer Oosteinde

MSG Haarlemmermeer – Winterbaan Arensdorf

Een andere baan van MSG Haarlemmermeer is de Winterbaan Arensdorf, een zeer geslaagde winterbaan in schaal N.

Website: msghaarlemmermeer.nl

MSG_Haarlemmermeer_Arensdorf_Winterbaan_eurospoor_2015

MST De Maaslijn – La France du Soleil

Een andere Franse modelspoorbaan, die dan weer door Nederlanders is gebouwd is H0 baan La France du Soleil van MST De Maaslijn.

Deze baan bevat naast indrukwekkende scenery ook bijzondere treinen en interessante bouwwerken.

Meer informatie kun je vinden op: www.demaaslijn.com/franse-banen/la-france-du-soleil/

MST_de_Maaslijn_La_France_du_soleil

Pemoba – Peters Tal

Een kleinere modelspoorbaan die veel bekijks trok op Eurospoor 2015 is Peters Tal van Pemoba. Deze baan heeft veel interessante taferelen en die verlichting wisselt af tussen dag en nacht. Een van de meest indrukwekkende details is een werkende modelspoorbaan op een zolder van een modelhuisje!

Website: www.pemoba.nl

Pemoba_Peters-tal_eurospoor_2015