Het bouwen van een modelspoorbaan in schaal N of kleiner vereist natuurlijk een stabiele hand, zeker als het gaat om het schilderen van kleine onderdelen van treinen of gebouwen. Vooral het maskeren van reeds geschilderde onderdelen of hier omheen schilderen is erg lastig, daarom een korte tip om dit makkelijk te maken.

Schilder eerst de onderdelen die afgedekt moeten worden, dus in het geval een huisje bijvoorbeeld de deuren en kozijnen. Vervolgens wil je de rest een andere kleur schilderen en zul je dus moeten kiezen tussen het afdekken van het bestaande schilderwerk of hier om heen schilderen. De tip van vandaag is voor het makkelijker afdekken van kleine onderdelen, namelijk met vloeibaar rubber.

Vloeibaar rubber is een materiaal dat gebruikt wordt voor het isoleren van kabeltjes, en is uit de pot vloeibaar, maar na opgedroogd te zijn is het rubber dat makkelijk te verwijderen is.

plasti dip voor kleine onderdelen modelspoor

Wat je nodig hebt is een potje vloeibaar rubber (bijvoorbeeld Plastidip, verkrijgbaar op conrad.nl) en een penseeltje om de delen af te dekken, breng een goede laag vloeibaar rubber aan op de geschilderde onderdelen en wacht tot dit gedroogd is. Verf of airbrush vervolgens de rest van het model en als de verf opnieuw gedroogd is kun het rubber verwijderen door dit simpelweg eraf te trekken.

Tot zo ver deze korte tip, veel succes!