Deze fabrikant van modelspoor heeft verschillende uitvoeringen modelspoor in de markt gezet.

Primair produceert men het zogeheten drierailsysteem met als voeding een wisselstroom transformator. Het grote voordeel is dat het niet uitmaakt hoe je de rails legt, de trein kan altijd rijden en heeft geen last van de zogeheten polariteit die bij gelijkstroom-banen voor kortsluiting kan zorgen wanneer je de plus en de min rails aan elkaar koppelt.

Märklin heeft in het verleden voor dit systeem de zogeheten M-rails uitgebracht (op verhoogde bedding) maar levert tegenwoordig de C-rails. Dit type is optisch nagenoeg gelijk aan de rails van tweerail systemen, die veel natuurlijker ogen. De locomotieven, rijtuigen en goederenwagons van Märklin – sinds de jaren zestig en daarna geproduceerd – rijden allemaal probleemloos op beide railsoorten. Je kunt zelfs de beide railsoorten op één baan gebruiken, maar hebt daar wel een overgangsrail bij nodig om van de verhoogde M-rail over te gaan naar de lagere C-rail. Märklin levert die uiteraard ook.

Bij de modeltreinwinkel kun je zo’n overgangsrail bestellen.

Ontdek nu welke fouten jij kunt voorkomen tijdens het bouwen van jouw Märklin modelbaan. En bespaar jezelf TIJD, GELD en FRUSTRATIES.

Beste mede-hobbyist,

Zo als je weet bestaat de modelspoor hobby uit veel verschillende aspecten, en kun je niet overal de beste in zijn. Maar een boel (veelgemaakte) fouten zijn makkelijk te voorkomen! Daarom heb ik ze in een makkelijk te lezen rapport op een rijtje gezet.

In het rapport lees je…

  • Waarom een goede planning cruciaal is!
  • Hoe je de juiste schaal kiest voor jouw Marklin modeltreinen.
  • Wat de meest gemaakte fout is met het leggen van de rails
  • Waar het bijna altijd fout gaat bij de elektra.
  • Wat de reden is dat 90% van de modelsooorbanen nooit af komt!!

Je kunt dit nu allemaal lezen in mijn gratis rapport, door hier onder jouw emailadres achter te laten.

En naast dit rapport zal ik je nog meer handige modelspoor tips sturen!

Tot snel,
Koen Kuypers

marklin

marklin