9 en 10 januari 2016 was het weer zo ver, op de Modelspoordagen in Rijswijk waren weer veel interessante modelspoorbanen aanwezig.

In dit artikel vind je een impressie van 6 van de aanwezige modelspoorbanen op de Modelspoordagen 2016:

Zwaaghoek 0m

Het nieuwste project van Ton Janssen is een Nederlands-stadje in de jaren 20. Hoewel niet gebaseerd op een bestaand traject werkt het kijken naar deze modelspoorbaan als een tijdmachine. Naast de stoomtram zijn er nog veel andere interessante taferelen op de baan te vinden zo als het haventje inclusief fairbairn kraan!

modelspoorbaan zwaaghoek 0m

zwaaghoek modelspoorbaan

Meer informatie over deze baan vind je op: http://modelenspoor.nl/index.php/projecten/zwaaghoek

On the Dockside 0e

0e modelspoorbaan: On the dockside

Een Engels industriële Havenspoorlijn op een Nederlandse beurs, gemaakt door een Duitser! Een mooi project waarbij de makers laten zien dat je ook op weinig ruimte een indrukwekkende baan kunt bouwen. Deze baan is namelijk maar 1,30m bij 0,60m maar mede dankzij de grotere schaal is geen enkel detail vergeten!

Meer informatie over de baan (in het Duits) vind je op: http://thegnatshack.com/modellbahn-team-frokeler/ontraxs-2015/on-the-dockside/

Broad Street Viaduct H0

Op deze module van de Beneluxspoor forumbaan vind je een station ergens in Londen eind jaren 80 / begin jaren 90. Het station en ook de scenery en huizen op deze module zijn typisch Engels, dat in combinatie met een stedelijke omgeving maakt dit een erg leuke afwisseling op de meer voor de hand liggende thema’s!

Engelse modelspoorbaan broad street viaduct

broad street viaduct modelspoorbaan

Meer informatie en een bouwverslag van deze baan vind je op het Beneluxspoor forum: http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,54545.0.html

Glenn Moddle H0

Een andere module op de Beneluxspoor forumbaan is Glenn Moddle. Dit fictieve dorpje aan de schotse kust bevat niet alleen een typisch schots dorpje, maar ook de wat grauwe sfeer voegt realisme toe!

Schotse modelspoorbaan Glen Moddle

Een volledig bouwverslag van Glenn Moddle vind je op het Beneluxspoor forum: http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,54292.0.html

La vie est belle H0

Een andere interessante module op de Beneluxspoor forumbaan is La vie est belle, een Franse modelspoorbaan met in de achtergrond bergen met een wijgaard.

Franse modelspoorbaan La vie est belle

Een bouwverslag van La vie est belle vind je op het Beneluxspoor forum: http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,62841.0.html

Modelspoorclub Oost Brabant – Triorama H0

Een wat groter modelspoorbaan met treinen uit verschillende tijdperken en landen, ofterwel een museumlijn. Deze treinen rijden rond in een landschap met heuvels en een rivier die rondloopt en ook veel leuke details bevat.

modelspoorclub oost brabant

modelspoordagen - modelspoorclub oost brabant

Meer informatie over deze baan en de Modelspoorclub Oost Brabant vind je hier: http://www.modelspoorcluboostbrabant.nl/