De MTD Modeltreinclub is een modeltreinen club uit het Belgische Edegem. De club bestaat sinds 1975 en heeft zijn naam te danken aan Deurne, waar de club ooit begon als Modelbouw Turnhoutsebaan Deurne wat later Modelbouw-en Treinenclub Deurne werd.

In de begin periode werd er begonnen met een baan in schaal N, nadat enkele jaren later de club op beurzen begon te staan groeide de club en kwam er een eigen lokaal en meerdere banen.

Vandaag de dag heeft de club meer dan 50 leden en banen in schaal z, H0 gelijkstroom, H0 wisselstroom, schaal 0 en nu zijn ze gestart in schaal n.

Meer informatie over de club vindt je op hun website: mtdtreinenclub.be

Bisschoppenhof H0

De oudste en ook grootste baan van de MTD Modeltreinclub is Bisschoppenhof H0, hoewel dit misschien niet de juiste naam is aangezien het station Bisschoppenhof maar een klein deel van de volledige baan beslaat.

De baan begon ooit als modulebaan van 6.8 meter en werd later omgebouwd tot een rondlopende baan van 13 x 3 meter. In 2011 werd besloten om alle rechte stukken van de baan achter elkaar te zetten en er zo een 22 meter lange module baan van te maken!

Naast het station Bisschoppenhof met enkele opstelsporen voor goederen overslag zijn er verschillende industrieën, dorpen en allerlei interessante taferelen te vinden op deze baan.

Alles geïnspireerd op Belgische landschappen en met zowel stroom als diesellocs op de baan.

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_01

Een restaurant met een terras en enkele gasten.

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_02

Ook aan de achterkant van het restaurant is genoeg te beleven, zo zien we de kok buitenstaan.

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_03

Op de baan kun je ook een wielerwedstrijd terug vinden!

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_05

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_06

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_07

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_08

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_09

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_10

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_11

mtd_modeltreinclub_bisschoppenhof_h0_13

Laat hieronder even weten wat je van de baan en deze foto impressie vindt, en vergeet niet dit bericht te delen met je modelspoor vrienden via de sociale kanalen (Facebook, Google enzovoorts) Vond je dit al mooi? Binnenkort komt er echt iets super gaafs