Afgelopen weekend was in het spoorwegmuseum utrecht OntraXS 2016, ook dit jaar was het weer een modelspoor beurs met veel bijzondere banen.

Voor iedereen die geen tijd had om Ontraxs te bezoeken en iedereen die dat wel had, maar gewoon nog eens na wil genieten maakte we de volgend foto-impressie.

Onderstaande banen zijn overigens slechts een selectie van alle banen die aanwezig waren op Ontraxs in het spoorwegmuseum in Utrecht.

Lewin Leski – Bozepole Mazurskie H0e

Poolse modelspoorbaan

Deze grote module modelspoorbaan uitgevoerd in H0 smalspoor neemt je mee naar het noorden van Polen waar de treinen van station Lewin Leski door velden met idyllische boerderijen en leuke taferelen naar station Bozepole Mazurskie rijden.

MSM Roermond – Stirmouth & Southern (On30)

Modelspoorbaan MSM Roermond

Een van de grootste Modelspoorbanen op OntraXS was de jaren 30 wilde westen baan van MSM Roermond. De baan is gebouwd in schaal On30 (smalspoor) en bevat unieke treinstellen en gebouwen gericht op de mijnbouw en bosbouw.

Meer informatie over MSM Roermond vind je op: www.msm-modelspoor.nl

Ulrich Slovig – Beautiful South Africa H0

ontraxs 2016 - modelspoorbaan zuid afrika

Bij de modelspoor hobby denkt men toch al snel aan landen als Nederland, Duitsland en wellicht Engeland en Amerika… maar ook in Zuid Afrika is er een grote groep hobbyisten en zelfs verschillende fabrikanten van modeltreinen!

Het materiaal op de baan van Ulrich Slovig is dan ook uit Zuid Afrika afkomstig en past perfect in het savanne landschap met Afrikaanse dieren.

Kleinrhauderfehn TT

NS Modeltrein TT

Een van de banen in een kleinere schaal is Kleinrahuderfehn in TT door Alexander Lehmann, de modelspoorbaan is gebouwd naar het voorbeeld van een traject net over de grens met Nederland, vandaar de NS modeltreinen.

ModelSpoorTeam de Maaslijn – CFV Colombier-le-Vieux

ModelSpoorTeam de Maaslijn

Eerder lieten de mannen van Modelspoorteam de Maaslijn al zien dat ze goed zijn in het bouwen van Franse landschappen en op OntraXS lieten ze weer een prachtige Franse Modelspoorbaan met stoomtrammetjes en indrukwekkende landschappen en taferelen zien.

De baan is verdeeld in  3 secties met elk een heel eigen sfeer, meer over de baan lees je hier:

www.demaaslijn.com/cfv-colombier-le-vieux/

Western Rhapsody H0

Amerikaanse Modelspoorbaan H0

Een van de bekendste Amerikaanse spoorwegenmaatschappijen is natuurlijk de Santa Fe. Gerrit Schoenmaker raakte tijdens zijn bezoeken voor werk aan de Verenigde Staten geïnspireerd door het landschap en treinen en begon na zijn pensioen met de bouw van deze indrukwekkende Amerikaanse Modelspoorbaan in spoor H0.

ModelSpoorTeam de Maaslijn – Berekvam H0

modelspoorbaan berekvam

Naast een Franse baan nam het ModelSpoorTeam de Maaslijn ook een modelspoorbaan naar Noors voorbeeld mee, met name de scenery op deze modelspoorbaan is erg natuur getrouw!

Het volledige verhaal achter deze modelspoorbaan vind je op: www.demaaslijn.com/noorse-banen-2/berekvam-5/

Laat hieronder even weten wat je van de verschillende banen en foto’s vindt en vergeet niet dit bericht te delen via de sociale kanalen zo als Facebook, Twitter en Google+