Op de Märklin c-rail kunnen daar ook oudere Märklin treinen op rijden die voorheen op de Märklin m-rail reden?

Vraag:

Hallo, op de Märklin c-rail kunnen daar ook oudere Märklin treinen op rijden die voorheen op de Märklin m-rail reden. Ik vind sommige oudere modellen erg mooi en wil graag weten of dit kan.

Antwoord:

De oude(re) modellen van Märklin zijn ook erg mooi, inderdaad. In principe moeten M-rail voertuigen probleemloos rijden op C-rail. Ik ga er van uit dat wagons en rijtuigen (ook loks) van de jaren 60/70 geen problemen zullen geven. Maar al wat ouder is – indien je die in bezit hebt – kun je het beste proefondervindelijk uitproberen. De wielen zullen waarschijnlijk goed door de kruisingen en wissels lopen. Misschien geven de koppelingen wat problemen, maar dat kun je misschien ondervangen door van de oudere voertuigen een ‘stam’ (dus één gesloten treindeel) te maken. Veel rijplezier gewenst! Koen.

Leer Nu Stap-Voor-Stap Een Modelspoorbaan Bouwen Met Mijn Nieuwe Boek:

In het Modelspoor Handboek lees je alles dat je nodig hebt, om vandaag te beginnen met het bouwen van jouw droom modelspoor!

Lees meer >>

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

Nog geen reacties op Op de Märklin c-rail kunnen daar ook oudere Märklin treinen op rijden die voorheen op de Märklin m-rail reden?