Vraag:

Elke keer als ik het gelegde ballast wil bespuiten met water, vliegt het losse ballast alle kanten op. Ik heb ook geprobeerd van verder af te spuiten, maar ik blijf dit probleem hebben. Ik gebruik een klein plantenspuitje dat ik online besteld heb.

Antwoord:

In plaats van een plantenspuitje zou je ook een pipet kunnen gebruiken en de ballast bedruppelen met de water / lijm oplossing. Om te zorgen dat de oplossing niet op op de ballast blijft liggen kun je een druppeltje afwasmiddel aan de oplossing toevoegen om zo de oppervlakte spanning van het wat te breken.

Een andere oplossing is om een plantenspuit te gebruiken met een instelbaar mondstuk, je kunt bijvoorbeeld een lege fles van bijvoorbeeld glasex gebruiken, aan te raden is een centimeter of 15 van het ballast af te spuiten.